logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Goed boek: Planmatig zorg verlenen

Over methodisch werken is een heel bruikbaar boekje geschreven: Planmatig zorg verlenen. Het boek legt in klare taal, geïllustreerd met voorbeelden, uit wat het belang is van werken met zorgleefplan.

boekzorgverlenenHet is geen smeuiig thema, maar de schrijvers hebben er een goed leesbaar naslagwerk van gemaakt. Het boek geeft in het deel Praktijk antwoord op veel praktische vragen, zoals bijvoorbeeld over rapporteren. Ook geeft het tips over bijvoorbeeld de samenwerking met andere disciplines.

Vaardigheden

In het hoofdstuk Praktijk worden een aantal vaardigheden besproken die je nodig hebt om het zorgplan uit te voeren, dit zijn vooral communicatieve vaardigheden.
Het eerste deel gaat over de theorie, dit deel behandelt onder andere planmatig werken, de normen en wetten die ten grondslag liggen aan het zorgleefplan, wat vraaggericht werken is én wat de zin ervan is, daarover zegt het boek: Vraaggericht werken werkt voor cliënt en zorgverlener positief. Cliënten ontvangen zorg op maat, behouden regie over hun eigen leven en hebben daardoor een groter gevoel van eigenwaarde. Zorgverleners ervaren dat zij beter kunnen aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de zorgvrager en dat geeft doorgaans meer plezier en motivatie in het werk. En daar sluit zorgleefplanwijzer.nl zich helemaal bij aan! 

>>> Meer informatie en bestellen
>>> Voorpublicatie (PDF)

Over methodisch werken is een heel bruikbaar boekje geschreven, het heet Planmatig zorg verlenen. Het is geen smeuiig thema, maar de schrijvers hebben er een goed leesbaar naslagwerk van gemaakt. Het boek legt in klare taal, geïllustreerd met voorbeelden, uit wat het belang is van werken met zorgleefplan. Het boek geeft in het deel Praktijk antwoord op veel praktische vragen, zoals bijvoorbeeld over rapporteren. Ook geeft het tips over bijvoorbeeld de samenwerking met andere disciplines. In het hoofdstuk Praktijk worden een aantal vaardigheden besproken die je nodig hebt om het zorgplan uit te voeren, dit zijn vooral communicatieve vaardigheden.

Het eerste deel gaat over de theorie, dit deel behandelt onder andere planmatig werken, de normen en wetten die ten grondslag liggen aan het zorgleefplan, wat vraaggericht werken is én wat de zin ervan is, daarover zegt het boek: Vraaggericht werken werkt voor cliënt en zorgverlener positief. Cliënten ontvangen zorg op maat, behouden refie over hun eigen leven en hebben daardoor een groter gevoel van eigenwaarde. Zorgverleners ervaren dat zij beter kunnen aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de zorgvrager en dat geeft doorgaans meer plezier en motivatie in het werk. En daar sluit zorgleefplanwijzer.nl zich helemaal bij aan!  

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload