logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Heeft de cliënt iets te zeggen over de zorg?

Sinds 2009 is het verplicht om het zorg(leef)plan met de cliënt te bespreken. De gedachte hierachter is dat de cliënt meer te zeggen krijgt over de zorg die hij of zij ontvangt. Op verzoek van VWS peilt Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) nu de stand van zaken met een enquête.

In 2013 is het gebruik van het zorg(leef)plan geëvalueerd. Toen bleek dat bijna iedere cliënt in het verpleeghuis een zorg(leef)plan heeft èn dat dit regelmatig met hem of haar besproken wordt.Maar... ook werd duidelijk dat de cliënt toch niet veel invloed heeft op de zorg die hij krijgt.

Die invloed van de cliënt is ook weer een speerpunt in het Plan van Aanpak Kwaliteit Verpleeghuizen Waardigheid en Trots van staatssecretaris Martin van Rijn: de cliënt moet meer te zeggen krijgen over de zorg en het (bespreken van het) zorg(leef)plan moet daar bij helpen.

Op verzoek van VWS peilt Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) nu de stand van zaken met een enquête. De beroepsvereniging wil graag weten hoe verpleegkundigen en verzorgenden met het zorg(leef)plan werken en of de cliënt iets te zeggen heeft. Werk jij in een verpleeghuis, verzorgingshuis of kleinschalig wonen? Vul jij dan de enquête in? Hartelijk dank! Over de uitkomsten gaat V&VN in gesprek met de beleidsmakers in Den Haag.

>>> Naar de enquête

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload