logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Het nieuwe Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg op tournee

Het nieuwe Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is uit. Heb je er al doorheen gebladerd? Binnenkort zijn er bijeenkomsten over dit Kwaliteitskader, zorg dat je erbij bent, het gaat over jouw werk.

Het nieuwe kwaliteitskader bouwt voort op de omslag die met het vorige kwaliteitskader is ingezet: persoonsgerichte zorg is meer dan alleen goede lichamelijke zorg. Het gaat bijvoorbeeld ook over een zinvolle dag en wooncomfort. Ieder mens heeft hierin unieke behoeftes en daaraan tegemoet komen, doet recht aan autonomie. Familie en vrijwilligers spelen een vanzelfsprekende rol.

posterverpleeghuiszorg

In bijlagen 1 en 2 van het Kwaliteitskader zijn de thema’s persoonsgerichte zorg, wonen en welzijn met mooie voorbeelden uitgewerkt. Je kunt de opgesomde punten gebruiken voor een gesprek in je team en er vragen bij stellen als: hoe lukt dit ons?

Randvoorwaarden

In het nieuwe kwaliteitskader staan een aantal mooie nieuwe randvoorwaarden. Kwaliteit moet niet meer enkel worden opgevat als met vinklijstjes aantonen dat er aan zaken voldaan wordt.

>>> Lees meer en bekijk de data van de bijeenkomsten

>>> Handige poster Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload