logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Hulpmiddelen voor het samenwerken met vrijwilligers

NIEUW OP DE SITE: handige achtergrondinformatie en hulpmiddelen voor de samenwerking met vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde, zonder vrijwilligers zouden veel activiteiten in verzorgings- en verpleeghuizen niet mogelijk zijn en veel mensen zich een stuk eenzamer voelen. Zorgleefplanwijzer.nl b besteedt vanaf vandaag aandacht aan het onderwerp vrijwilligers.

Zorgleefplan met hulp van vrijwilligers

vrijwilligersAls je volgens de zorgleefplanmethodiek werkt, heb je als verzorgende oog voor behoeftes van cliënten. Deze behoeftes hoef je niet allemaal zelf in je werk in te passen, maar zijn vaak met vrijwilligers goed op te lossen. Vrijwilligers in de zorg voor ouderen verrichten allerlei werkzaamheden. Zij ondersteunen bij het organiseren en uitvoeren van groepsactiviteiten, bijvoorbeeld zangochtenden, handwerkmiddagen, uitjes, etc. Zij assisteren op afdelingen of in huiskamers met het schenken van koffie, het verzorgen van het ontbijt en andere hand- en span diensten zoals nagels lakken, kasten opruimen, planten verzorgen, etc. Ten slotte zijn er vrijwilligers die één op één contact met bewoners hebben.

Via deze site is kun je onder meer een 5-stappenlplan voor het Samenwerken met de één op één vrijwilliger downloaden, een checklist en een vragenformulier.

> lees verder  (kies voor tabblad 'Werken voor vrijwilligers')

LET OP: als je de documenten wilt downloaden dien je ingelogd te zijn of je éénmalig te registreren. 

 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload