logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Meer tijd en aandacht voor naasten

Tip: het boekje 'Thuis Voelen, lessen voor de praktijk' geeft veel ideeën om naasten te ondersteunen betrokken te zijn bij het wel en wee van hun famlielid in een verpleeg-of verzorgingshuis.

 

thuisvoelen

Naasten zijn bereid veel te doen

Het boekje is ontstaan uit gesprekken met naasten en medewerkers in drie verpleeghuizen. De schrijvers van het boekje Tineke van den Klinkenberg en Hetti Willemse, kwamen er tijdens dezegesprekken achter dat naasten bereid zijn veel te doen voor hun dierbaren. Maar dat zij dit vooral zijn als zij daartoe worden uitgenodigd door de organisatie en ook actief betrokken worden bij hun familielid.

Het boekje zorgt voor veel inspiratie, dit komt door de positieve toon en het grote aantal bruikbare en over het algemeen eenvoudig te realiseren tips.

Concrete en specifieke zorgleefplannen

De schrijvers gaan ook in op het gebruik van het zorgleefplan. Onder andere vanwege de vele personeelswisselingen en de hoge parttime factor pleiten zij voor heel concrete en specifieke zorgleefplannen. Een invalkracht weet niet wat er bedoeld wordt met Mevrouw heeft behoefte om er verzorgd uit te zien, wel met: Elke dag schone bij elkaar passende kleding aan en een armband om.
Zo weten cliënt en naasten ook beter wat zij kunnen verwachten en waarvoor zij getekend hebben. Anders blijft de zorg een bron van klachten.

Mes snijdt aan twee kanten

Met aandacht voor de familie snijdt het mes volgens de auteurs aan twee kanten. Zij hanteren als stelregel: hoe meer tijd je aan familie besteedt, hoe beter de bewoner het heeft en tegelijkertijd ontlast het zorgverleners die vervolgens met meer rust hun werk kunnen doen en taken kunnen oppakken die nu blijven liggen..

'Thuis voelen, lessen voor de praktijk' is voor euro 12,50 verkrijgbaar via Publicarea.nl of download het boekje hier kosteloos.

 

Bookmark and Share

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload