logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Meryem Donks winnaar V&VN Zorgaward 2015

Meryem Donks, persoonlijk begeleider bij Al-Noor, een woongroep voor islamitische dementerende ouderen bij Cordaan, is de winnaar van de V&VN Zorgaward 2015.

De vakjury vindt haar een rolmodel van vakinhoudelijk leiderschap bij verzorgenden. Meryem weet binnen de woongroep voor islamitische dementerende ouderen dilemma's bloot te leggen waar cultuur en professionaliteit elkaar raken. Zij kreeg maar liefst 50 procent van de stemmen.

Op de tweede plek is met 26 procent van de stemmen geëindigd Andrina Huibertse, verzorgende werkzaam bij kleinschalig wonen voor dementerende bewoners van Vivent locatie Hof van Hintham. Tineke van de Nobelen, zorgcoördinator bij Vitalis Revalidatie Eindhoven locatie Brunswijck kreeg 24 procent van de stemmen. De V&VN Zorgaward staat dit jaar in het teken van vakinhoudelijk leiderschap. Iets wat binnen de beroepsgroep verzorgenden nog niet als gemeengoed wordt gevoeld en vaak ook niet wordt uitgedragen. Met de Zorgaward 2015 zet V&VN hen in de spotlight.

Cultuur

Meryem Donks voelt zich, ondanks haar deels Turkse achtergrond, volledig Nederlandse en is niet gelovig. Op Al-Noor werkt zij in een team dat voornamelijk uit islamitische medewerkers bestaat. Haar team vond het lastig om de eigen culturele achtergrond en normen en waarden te scheiden van hun rol als professional.

Als persoonlijk begeleider heeft Meryem Donks met respect voor haar collega's deze dilemma's bloot weten te leggen. Haar team is daardoor op een professionelere wijze gaan werken. "Respectvol, integer, durf en een rolmodel. Haar coachende houding naar collega's en de wijze waarop zij daar invulling aan geeft, maken dat er een omgeving wordt gecreëerd die uitdagend en veilig is om je als professional te ontwikkelen", aldus het juryrapport.

>>> Lees meer over de winnende projecten en over de V&VN Zorgaward

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload