logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Met het zorgleefplan in beweging!

Om bewegen te bevorderen in de ouderenzorg is 'Bewegingsgerichte zorg in praktijk brengen met het zorgleefplan' ontwikkeld. De publicatie is een coproductie van V&VN, ActiZ, KNGF/NVFG en LOC Zeggenschap in zorg.

20131017 bewegingsgerichte zorgBewegen doet goed, voelt goed en brengt mensen in contact. Bewegen is van belang bij participatie en zelfredzaamheid. Ook in de ouderenzorg is het daarom belangrijk om bewegen onderdeel van de zorg te laten zijn, al is het maatwerk en mensenwerk.

Praktisch hulpmiddel en inspiratiebron

'Bewegingsgerichte zorg in praktijk brengen met het zorgleefplan' is ontwikkeld in samenspraak met ervaringsdeskundigen uit de zorgpraktijk. Het bestaat uit twee delen:

Deel 1

In dit deel wordt per levensdomein de waarde van bewegen belicht, met suggesties voor vragen en observatiepunten. Niet als checklist, maar als hulpmiddel voor het goede gesprek met de cliënt en zijn familie. Dit deel is voor zorgverleners zoals verzorgenden en verpleegkundigen en hun leidinggevenden.

Deel 2

Met tips en suggesties voor de voorwaarden, door ervaringsdeskundigen. Dit deel is bedoeld voor beleidsverantwoordelijken, managers en professionals. In dit deel zijn ook de bouwstenen voor beweegstimulering opgenomen die door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ontwikkeld zijn in 2012.

Lees meer:

>>> Hoe maak je zorg bewegingsgericht?
>>> Download 'Bewegingsgerichte zorg' (PDF)

 

 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload