logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Mondzorg in het verpleeghuis

Nu steeds meer ouderen nog (een deel van) hun eigen gebit hebben, wordt mondzorg steeds belangrijker. TNO ontwikkelde daarom poetsinstructiekaarten.

mondDe poetsinstructiekaarten kun je gratis kunt bestellen. Daarop staat wat de juiste manier is om een (kunst)gebit en mondslijmvlies te reinigen? En hoe je een frame of plaatje goed schoon maakt.

> Meer informatie en bestellen

 

Ken je deze ook?

 • Landelijke richtlijn Klachten van de mond 2.0, voor cliënten in de palliatieve fase. Zij hebben vaak te maken met veranderingen in de mond ten gevolge van ziekte en behandeling. Deze kunnen leiden tot klachten en problemen die de kwaliteit van leven verminderen.
 • Mondzorg & de rol van verzorgenden en verpleegkundigen Dit is een samenvatting gemaakt van de Richtlijn Mondzorg speciaal voor verzorgenden en verpleegkundigen. Daar staat in: Wat is de rol van de verzorgende? Wat moet de verzorgende weten over goede mondzorg? Wat moet de verzorgende ervoor kunnen? Op welke manier kan goede mondzorg in de dagelijkse praktijk worden uitgevoerd?

 

Reacties (2)

 • Thea

  28 augustus 2015 op 13:33 |
  Wij werken al een tijd met mondzorg en hebben ook afbeeldingen geplastificeerd echter mogen we die niet in de badkamer aan de muur hangen i.v.m. bacteriën nieuwe wet.

  antwoord

 • Thea

  28 augustus 2015 op 13:39 |
  Wat veel gebeurt in de zorg is dat medewerkers het gebit van de cliënt toch in een bakje met water en een steradent tablet er in bewaart.
  Ook wordt het gebit vaak gepoetst met tandpasta terwijl dit ook overbodig is

  antwoord

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload