logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Nieuwe video over het zorgleefplan

Als je het zorgleefplan goed gebruikt is het een soort wondermiddel. We werkten met het Kennisplein Zorgvoorbeter.nl aan een filmpje.

Als je het zorgleefplan goed gebruikt is het een soort wondermiddel. Het helpt bij alles: goed aansluiten bij wat de cliënt nodig heeft, methodisch werken, samenwerken met de familie. Het Kennisplein Zorgvoorbeter.nl ontwikkelde met hulp van zorgleefplanwijzer.nl een filmpje over het zorgleefplan waarin al deze doelen samen komen.

videozorgleefplan

Hoe doe je dat clientgericht werken?

Als je verpleegkundigen en verzorgenden en verzorgenden vraagt: hoe doe je dat, cliëntgericht werken? Of leg eens uit: methodisch werken? Dan is het antwoord vaak: Dat doe je gewoon. En heel veel doe je ook gewoon en voortdurend, tussen het douchen en zalven, in de slaapkamer en in de keuken. Maar dat wil niet zeggen dat het ook gewoon is. Het is werk van opgeleide professionals: observeren, signaleren, in gesprek gaan met de cliënt over wat je ziet, weten welke zorg in welke situatie passend is afstemmen met collega's over wel of niet ingrijpen, creatieve oplossingen bedenken voor problemen, enzovoort.

Verslaglegging

De film maakt heel mooi duidelijk hoe dat alles ook een logische plek krijgt in de verpleegkundige en verzorgende verslaglegging in het zorgleefplan. Op die manier leg je verantwoording af over je handelen, dat wat je doet wordt evalueerbaar.
En op die manier krijgt de cliënt ook invloed, want wat opgeschreven wordt is resultaat van het gesprek met de cliënt en indien nodig familie.

Het zorgleefplan is een basisdocument

Zorgleefplanwijzer.nl is ontzettend blij met het filmpje. Het zorgleefplan is in sommige organisaties een dik boekwerk geworden, dat hoog scoort op de lijst van administratieve lasten. En dat is ongelofelijk jammer, want het zorgleefplan is het basisdocument is voor de zorg. Dit filmpje laat zien waarom het een basisdocument is.

Deel het filmpje

Deel het filmpje met je collega's en praat er over met elkaar:

• Zetten wij het zorgleefplan ook in om cliëntgericht te werken?
• Zetten wij het zorgleefplan ook in om methodisch te werken?
• Helpt het zorgleefplan ons ook in de samenwerking met familie?

>>> Bekijk hier het filmpje

Bewaren

Bewaren

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload