logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Oproep: denk mee over de toekomst van de zorg

Vilans is op zoek naar zorgmedewerkers die op woensdag 21 mei in Utrecht éénmalig willen meedenken over vraaggerichte zorg en technologie in de zorg. 

oproep150pxDe zorg wordt anders ingericht en ook de visie op zorg is veranderd. Cliënten blijven langer zelfstandig thuis wonen en er wordt een groter beroep gedaan op hun zelfredzaamheid met hulp van familie en vrienden (sociale netwerk).

Binnen verpleeghuizen speelt het sociale netwerk een belangrijke rol in het welbevinden van de bewoner. Deze nieuwe manier van werken vraagt andere vaardigheden van zorgmedewerkers. Vaardigheden die liggen op het vlak van samenwerken en communiceren tussen ouderen, de zorgprofessional en het sociale netwerk.

Ook wordt in de ouderenzorg steeds meer gebruik gemaakt van technologie. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen zoals alarmsystemen of zorg op afstand via beeldzorg, digitale communicatie tussen familie en zorgverleners. Het is vaak simpelweg goedkoper, gemakkelijker en stimuleert zelfredzaamheid van ouderen. En ook kan het mantelzorgers, familieleden ondersteunen bij zorgtaken.

Filmpjes

Maar hoe ziet deze toekomst er nu precies uit? Vilans gaat filmpjes maken om zorgmedewerkers en ROC-studenten te informeren en te inspireren om hiermee aan de slag te gaan.

Panel van zorgmedewerkers

Graag praten we over de inhoud van de filmpjes met een panel van zorgmedewerkers. Vilans organiseert op woensdagmiddag op 21 mei een (éénnmalige) bijeenkomst voor zorgmedewerkers. Deze bijeenkomst richt zich op twee onderwerpen:
• Vraaggerichte zorg
• Technologie in de zorg

Er wordt gezorgd voor lekkere broodjes, leuke werkvormen en je bent in de gelegenheid om met andere zorgmedewerkers van gedachten te wisselen.

Vraaggerichte zorg

Bij vraaggerichte zorg staan de behoeften en wensen van cliënten centraal. Eigen regie en verantwoordelijkheid staan voorop. Bij vraaggericht werken probeert de zorgmedewerker de wensen van de cliënt zo dicht mogelijk te benaderen. De cliënt heeft daarbij zoveel mogelijk zelf de regie. Dit vraagt een andere opstelling van de zorgmedewerker. Een andere manier van denken, doen, werken en vooral samenwerken met de oudere en diens sociale netwerk.

Technologie in de zorg

Als zorgmedewerkers van de toekomst kun je veel profijt hebben van technologische hulpmiddelen. Maar het gebruik levert ook nog allerlei vragen op: hoe zit het met de privacy van de cliënt? Kan ik op afstand wel net zo goed zorg leveren als wanneer ik de cliënt echt ontmoet? Wat moet je doen als systemen uitvallen?

Aan de deelnemers van het panel vragen wij om actief mee te denken over deze twee onderwerpen. We brengen je vragen in kaart en beantwoorden deze in inspirerende filmpjes waarin experts en koplopers hun visie en antwoorden geven.

Aanmelden?

Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van je naam, organisatie en je telefoonnummer. 

 

 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload