logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Paul van Eerde-Award 2014 voor V&VN casemanagers dementie

Geld gaat naar scholing om dementiepatiënten met een euthanasieverzoek bij te staan.

V&VN Casemanagers Dementie heeft de Paul van Eerde-Award 2014 gewonnen. Paul-Jeroen Verkade, voorzitter van V&VN Casemanagers Dementie, nam 19 november de award in ontvangst. Dat gebeurde tijdens het NVVE-symposium ‘Euthanasie bij dementie, kan dat’?Het geldbedrag van € 5000,- dat bij de prijs hoort gebruikt Paul-Jeroen Verkade om volgend jaar een training voor casemanagers dementie over euthanasie te organiseren.

Scholing

Met de scholing wil V&VN Casemanagers Dementie casemanagers opleiden om dementiepatiënten met een euthanasieverzoek bij te kunnen staan. Euthanasie is toegestaan bij dementie. Dit herhaalde minister Schippers in haar digitale welkomstwoord aan het begin van het NVVE-symposium. Juist in het geval van dementie is het belangrijk een schriftelijke wilsverklaring op te stellen en deze te bespreken met arts en naasten. Zo blijft de wens van de patiënt overeind staan, ook als hij zich niet meer kan uiten.

Paul van Eerde-Award

De Paul van Eerde-Award is in 2010 voor het eerst uitgereikt aan de familie van Paul van Eerde. Hij leed aan dementie en wilde het einde daarvan niet meemaken. Met de award wil de NVVE het zelf gewilde levenseinde bij dementie blijvend op de kaart zetten.

>>> Meer over V&VN Casemanagers dementie
>>> Meer over de Paul van Eerde-Award

 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload