logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Werkboek Samenredzaamheid beschikbaar!

Samenwerken met de cliënt en zijn netwerk vraagt nieuwe vaardigheden. We noemen dit het ondersteunen van samenredzaamheid. In de werkplaats Samenredzaamheid bogen vijftien enthousiaste professionals uit de ouderenzorg zich over dit aspect van het beroep. Dit mondde uit in een mooi werkboek: Aan de slag met je cliënt en zijn netwerk.

samenredzaamheidDe roep om intensiever samen te werken met de familie van cliënten is momenteel groot. Dit komt omdat we anders aankijken tegen verantwoordelijkheden. We stellen de kritische vraag: voor welke zorg zorgt de overheid en wat mogen we van mensen zelf verwachten?

Schaarste

Deels komt dit door de schaarste: als we op de oude manier doorgaan, redden we het niet. Los van de schaarste zien we echter vooral de grote waarde van sociale contacten voor mensen, het hebben van een steunend netwerk. Dit voegt kwaliteit toe aan het leven. En daar werken we aan in de ouderenzorg.

Nieuwe vaardigheden

Samenwerken met de cliënt en zijn netwerk vraagt nieuwe vaardigheden van verpleegkundigen en verzorgenden. De werkplaats Samenredzaamheid ging hiermee aan de slag. Met als resultaat het werkboek: Aan de slag met je cliënt en zijn netwerk. Met behulp van de Teamscan Samenredzaamheid en tal van inspirerende casussen ondersteunt het werkboek teams verzorgenden en verpleegkundigen in de ouderenzorg een stap te zetten in deze nieuwe manier van werken.

Lees meer:

>>> Recensie / ervaring met het werkboek
>>> Naar het dossier Samenredzaamheid
>>> Download het werkboek (let op: eerst aanmelden of inloggen)

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload