logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Verhalen van oude mensen, wat doe jij ermee in je werk? Naar de film voor zorgleefplanwijzer.nl

Verzorgenden gezocht die voor ons naar het documentaire festival in Amsterdam (IDFA) willen.

IDFA logo 2015Oude mensen zitten vol verhalen. Het documentaire festival in Amsterdam (IDFA) van 18-19 november heeft ook dit jaar weer een aantal mooie films met bejaarden in de hoofdrol. Zorgleefplanwijzer.nl zoekt verzorgenden die naar de film willen en na afloop een stukje willen schrijven over de film en over hun eigen werk: wat kun jij met de verhalen van ouderen in je werk?

Interesse? Meld je aan

Heb je (een klein beetje) schrijfervaring? Schrijf je bijvoorbeeld wel eens voor het blaadje van de voetbalclub, de kerk of heb je misschien zelfs een blog? Vind je het leuk om naar de film te gaan en daar voor zorgleefplanwijzer.nl een stukje over te schrijven? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., geef aan naar welke film je wil (je eerste en tweede voorkeur).

Je kunt kiezen uit: 

> The Ladino Ladies club

Negen hoogbejaarde Bulgaren komen bij elkaar om elkaar verhalen te vertellen over vroeger en Sefardische liederen te zingen. 

> Time suspended

Een documentaire over één van de dwaze moeders die jarenlang op het Plaza de Mayo in Buenos Aires protesteerden met foto's van hun verdwenen kinderen. Nu heeft deze moeder Alzheimer en vertellen brieven en knipsels haar verhaal.

> Old Wives

Verschillende Russische oude dames vertellen openhartig over de zware tijd waarin ze opgroeiden en overleefden. Ze zingen volksliedjes en beoefenen oude handwerktechnieken.

> Aïda

Woordeloos portret van een bejaarde vrouw in Alexandrië. De 86-jarige Aïda duwt al 50 jaar haar rolstoel voort vol rozen en onverkoopbare prullen. 

> Please remember me 

Houd zijn hand vast om samen oud te worden, luidt een oud Chinees gezegde. Dat doet Feng met hart en ziel. Zijn vrouw Lou van 88 lijdt al tien jaar aan Alzheimer. 

> A walnut tree

Een oude man in een Pakistaans vluchtelingekamp blikt terug op zijn leven. Hij heeft heimwee naar zijn land: de groene Tirah vallei waar hij opgroeide, muziek makte en feestvierde. Zal hij terugkeren? 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload