logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

De methodiek 'Weet wat je meet'

Als het gaat om kwaliteit, kijken we soms vragend naar de inspectie of zorgverzekeraars: hoe vinden zij dat we zorg moeten leveren? Verpleegkundigen en verzorgenden weten echter zelf wat goede zorg inhoudt. Zorgvoorbeter.nl maakte daar een filmpje over.

Als het gaat om kwaliteit, zijn we geneigd naar anderen zoals de inspectie of zorgverzekeraars te kijken: welke eisen stellen zij? Dit willen we niet meer. We willen dat kwaliteit weer van verpleegkundigen en verzorgenden zelf wordt. Het nieuwe kwaliteitskader helpt hierbij, daarin staat het leren en verbeteren van teams centraal als het gaat om kwaliteit. Er zal nog steeds informatie verzameld worden, maar deze informatie is vooral bedoeld om het gesprek in het team over kwaliteit te voeren. De methodiek Weet wat je meet helpt hierbij.

Aan de slag met je eigen cijfers

Als verpleegkundige of verzorgende verzamel je elke dag veel informatie over de zorg. Zelf krijg je het resultaat van die verzamelde gegevens meestal niet of niet duidelijk te zien. Terwijl deze cijfers juist helpen een goed gesprek te voeren in je team. Een gesprek over wat goed gaat of wat beter kan. Bekijk de methodiek 'Weet wat je meet' en ga aan de slag met jullie eigen cijfers.

>>> Bekijk de video

Anne Marie 480x300

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload