logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Winnaar Praktijkvoorbeeld Winst voor de cliënt!

Het doel van werken met het zorgleefplan is dat jouw cliënt er beter van wordt. In reactie op de nieuwsbrief van september stuurden een aantal lezers een een mooi praktijkvoorbeeld in.

Thuis voelen, lessen voor de praktijk

Onder de inzenders werd het boekje ‘Thuis voelen, lessen voor de praktijk' verloot. Shirley Koppen won het boekje met het volgende prachtige voorbeeld: 


"Een cliënt is slechtziend geworden en heeft bijzonder veel moeite om dit te accepteren.
De heer fietste veel voordat hij slecht begon te zien. Een duo fiets is aangeschaft door het verzorgingshuis. Een vrijwilliger is gezocht en gevonden.

Eén keer per week gaat de vrijwilliger met de heer fietsen en beschrijft de omgeving tijdens het fietsen.
Het is een hoogtepunt geworden in zijn leven en de heer kijkt naar het fietstocht uit. Hij is erg teleurgesteld als dit, in een enkel geval, niet door kan gaan door bijvoorbeeld ziekte van de vrijwilliger.

Er wordt een tweede vrijwilliger gezocht om de continuïteit te waarborgen."

 
Extra gemotiveerd door ervaring

Een eervolle vermelding geven we aan Christa Kruit. Omdat ze toegeeft dat ze op zag tegen het werken met het zorgleefplan, maar door haar ervaring nu extra gemotiveerd is: 


"Mijn eerste zorgleefplan is gemaakt en ondanks dat ik er erg tegenop zag omdat het zoveel tijd kost heeft het toch twee voordelen gebracht voor de cliënt.

Ondanks dat de zoon van de cliënt elke morgen even bij zijn moeder een kopje koffie komt drinken bleek er toch behoefte te zijn aan een bezoek van een vrijwilligster twee keer in de week.

Ook bleek de cliënt het eten niet lekker te vinden omdat de cliënt graag de warme maaltijd goed gaar wil hebben. Dit zou nooit opgevallen zijn zonder het maken van een zorgleefplan. Dit geeft mij een goede motivatie. Vooral omdat de wens van de cliënt na het zorgleefplan in vervulling gebracht kon worden."


Hartelijk dank voor het insturen van alle voorbeelden en suggesties!

Lees meer:
>
nieuwsbrief september
> praktijkvoorbeelden

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload