logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Zorg delen via internet

Handig: een internetprogramma waarmee je met een groep mensen de zorg voor een familielid of bekende kunt plannen en verdelen. Het is een hulpmiddel om een hecht team van familie, buren en vrienden om een cliënt heen te organiseren.

sharecareAls je in de thuiszorg werkt, kom je nogal eens overbelaste mantelzorgers tegen. Niet gewend of te druk om hulp te vragen, staan ze alleen in de zorg voor hun partner of ouder. Sharecare heeft een internetprogramma ontwikkeld waarmee je dit beter kunt organiseren, de zorgsite.

Het idee is dat de centrale mantelzorger op een interactief rooster een overzicht geeft van taken en wensen in de zorg. Ieder groepslid kan zichzelf voor de taak opgeven door erop te klikken. Hun naam verschijnt dan in het bijbehorend vakje.

Ook kan er via de website informatie worden uitgewisseld, bijvoorbeeld tips hoe met vader om te gaan. Familie in het buitenland kan op de hoogte blijven van het wel en wee.

Sharecare is gratis te gebruiken voor inwoners van bepaalde gemeentes, om welke gemeentes het gaat, is te vinden op de website. Deze gemeentes ondersteunen daarmee de mantelzorgers onder hun inwoners. Voor anderen zijn er beperkte kosten aan het gebruik van de site verbonden. 

>>> meer informatie over Zorgsite Sharecare 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload