logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Zorgmedewerkers te weinig betrokken bij verbeterprojecten?

Word jij binnen jouw organisatie voldoende betrokken bij de invoering van het zorgleefplan? Doe mee aan onze mini-enquête en help ons de situatie in kaart te brengen.

>> naar de mini-enquête

Zorgorganisaties zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit. Vaak doen ze dat in de vorm van projecten, een project over decubituszorg, een project over vraaggericht werken, etc.

Zorgmedewerkers meer betrekken voor beter resultaat

enqueteTwijnstraGudde onderzocht onder 300 zorgorganisaties hoe zij aan die verbeterprojecten werken. Wat gaat daarin goed en wat niet?
Opvallend resultaat van dit Nationaal Projectmanagement Onderzoek is dat zorgmedewerkers te weinig bij de projecten worden betrokken, terwijl alle projecten gaan om de zorg rondom de cliënt. Eén van de aanbevelingen van de onderzoekers is dan ook dat er meer aandacht moet zijn voor het betrekken en laten meedoen van beroepskrachten die direct met cliënten werken. Dan zullen de resultaten beter landen en langduriger effect hebben.

Zorgleefplanwijzer.nl onderzoekt situatie rondom Zorgleefplan

Zorgleefplanwijzer.nl wil in vervolg op bovenstaand onderzoeken hoe de situatie is als het gaat om het zorgleefplan? Wie wordt er betrokken bij de invoering? Is er al voldoende inbreng vanaf de werkvloer of is er ruimte voor meer invloed? 

Je kunt ons helpen de huidige situatie in kaart te brengen door het invullen van een kort (anoniem) enquête formulier. Je bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld. De resultaten publiceren we op deze site en dient als basis dienen voor nieuw te ontwikkelen studiemateriaal voor jou en je collega's.

Alvast dank voor je medewerking!

>> naar de mini-enquête 

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload