logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Kunnen we onze tijd niet beter steken in écht contact met de bewoner dan op het kantoor zitten en alles tot in detail vastleggen?

In de organisatie waar ik werkzaam ben moeten we in het zorgleefplan opnemen wie het huisvuil opruimt, wie de inco-emmer leegt, we moeten omschrijven wat een vrijwilligster die op bezoek komt bij een bewoner zoal doet met de bewoner. Bij een bewoner die depressief is moeten omschrijven hoe wij hem zijn gevoelens laten uiten! Ik vind dat we veel te veel en gedetailleerd vast moeten leggen. Als verzorgenden hebben we ons gezond verstand toch? Kunnen we niet beter onze tijd steken in écht contact met de bewoner dan op het kantoor zitten en alles tot in detail vastleggen?

Antwoord:

Veel verzorgenden uiten zich kritisch over het zorgleefplan, dit is harstikke goed, daar kan het alleen maar beter van worden.

We kijken naar het voorbeeld in de vraag. Stel een bewoner is depressief. In gesprek met hem of zijn familie, of door observatie van het team verzorgenden, is duidelijk geworden welke zorg en ondersteuning het beste bij hem past, waardoor de dagen iets minder zwart worden. Dit staat als volgt in het zorgleefplan:

  • De heer eet het liefst in rustig gezelschap (met dochter of medebewoner Jansen op eigen kamer).
  • Tweewekelijks afspraak met geestelijk verzorger (om de week op donderdag 10-11 uur).
  • In de huiskamer zit de heer het liefst alleen in de relatief rustige avonduren.
  • De heer zou prijs stellen op een vrijwilliger die met hem in de rolstoel naar buiten kan gaan.

Wat niet werkt zet je ook in het zorgleefplan:

  • Een al te kordate benadering (hard praten: we gaan er een mooie dag van maken!).
  • Overdag is de huiskamer te druk voor de heer.
  • Ook van de dagelijkse drukte heeft de heer veel last. Hij heeft het liefst de deur van zijn kamer dicht.

Uiteraard staat bij de verschillende punten aan wanneer evaluatie plaastvindt.

Goede zorg

Stel dat met deze cliënt met depressiviteit niet is afgesproken wat voor hem werkt of dat het wel is afgesproken, maar niet opgeschreven? Dan komt er veel minder terecht van goede zorg? Goede zorg wordt dan meer een kwestie van goede bedoelingen, maar die kunnen flink naast de behoeftes van de cliënt liggen.

Wat betreft het legen van vuilnisbakken en inco-emmers, ook daar moeten in een team afspraken over zijn. Het is de vraag of die in het zorgleefplan moeten staan. Een lijst in een teampost of in de spoelruimte ligt dan meer voor de hand.

Plaats een reactie

Log eerst in om te kunnen reageren (via de linkerkolom).

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload