logo venvn oranje witAan de slag met het Zorgleefplan, deel je kennis online!

Hoe houden we het zorgleefplan werkbaar?

Vraag van Jos:

Ik sta zeer achter het concept van het zorgleefplan, maar in de praktijk loop ik tegen het volgende aan. Plannen worden vaak erg groot en lang. In onze instelling loopt het van 3 tot 30 doelen per plan. Hoe is hiermee mogelijk goed te werken in de praktijk? Ik begrijp dat meer organisaties hiermee worstelen. Mijn echtgenote werkt in een andere zorgsector waar men bijna zegt: een goed zorgplan heeft niet meer dan drie doelen. Hoe kijken jullie hier tegenaan?

Antwoord:

Het is inderdaad een probleem waar veel organisaties mee worstelen: hoe houden we het zorgleefplan werkbaar? Veel organisaties maken, als oplossing, een zorgkaart of adl-lijst waarop de  belangrijkste zaken staan opgenomen. In dit artikel lees je hier meer over.

 

Reacties (2)

 • Jos Venes

  05 maart 2015 op 10:40 |
  Het antwoord gaat voorbij aan mijn vraag en geeft een advies hoe een ZLP beknopt weer te geven.
  Ik zie een vergelijkbare vraag bij registratielast en begrijp dat het concept 'alles moet in het zorgleefplan' het adagium is. Vooral dit laatste zou ik willen bestrijden. In een plan beschrijf je niet de status quo maar een ontwikkeling. Het zorgleefplan is in die visie ook maar 1 onderdeel van het gesprek van de cliënt, de concrete afspraken of een zorgkaart is een andere.
 • Anna M

  13 november 2015 op 17:35 |
  Wij hebben van ieder domein 1 doel en actie en daar naast als een bewoner een verhoogd risico heeft bv vallen zetten wij daar ook een doel en actie voor uit.
  Werken met een ADL lijst en transfer lijst.

Contactinformatie

Zorgleefplanwijzer.nl
Postbus 8212
3503 RE UTRECHT
Telefoon: (030) 291 90 50

Een initiatief van:

logo_vvn_metdescr_gewoonZorgvoorBeter 76

Meest gedownload